International Babywearing Week 2017 merupakan acara tahunan yang diadakan oleh International Babywearing Organisation untuk mempromosikan babywearing kepada orang ramai. Kebaikan babywearing atau menggendong bayi ini boleh baca di website rasmi dieorang, banyak sangat manfaatnya

Tujuan yang murni, Sutrina MESTI SOKONG!

Di Malaysia, IBW2017 disambut agak lewat berbanding dengan tarikh asal IBW2017 iaitu pada 2 hingga 8 Oktober. Ini kerana faktor cuti dan perayaan yang terpaksa dibuat pada awal bulan November. IBW2017 ini dianjurkan oleh pihak Persatuan Penggendong Bayi Malaysia (Malaysian Babywearers) PPM-032-14-03082012 yang mana kick off event ini pada 4 November ini di Space Bebundo Shah Alam

Banyak sangat aktiviti yang dirancang yang pasti akan menarik minat ibu-ibu untuk kesana nanti. Boleh lawati ig mereka untuk info lebih lanjut

TEMUI SUTRINA DISANA!

Sutrina International Sdn Bhd menjadi salah satu Sponsor untuk acara yang bermanfaat ini. Seperti Hari Sukan Negara yang lepas, setiap acara yang memberi manfaat kepada masyarakat mesti Sutrina sokong! Bagi pihak Sutrina juga, khas untuk IBW2017 ini juga, banyak promo akan diadakan khas sempena hari event ini sahaja

Promo 1 : PROMO 1 : Free Make Over (with purchase of Sutrina Flawless Kit)

Siapa nak fefeling artis camtu di make up oleh MUA Nurul Daud secara PERCUMA, bolehlah terjah ke #IBW2017 pada 4 November nanti

Perghh, percuma tau! Setiap pembelian Flawless Kit akan dapat Free Make Over ni.

Ohh, limited untuk 5 terawal je ya. Jadi kena grab cepat2 promosi ni sebelum orang lain grab

Promo 2 : Limited Edition Miniature Lipcream

Hari tu HQ ada buat jualan kepada Agent Sutrina limited edition miniature lip cream ni, tak sampai 24 jam 50 set SOLD OUT!

Memang yang pengguna tegar sutrina EO Formulated Lipcream takkan lepaskan peluang ni untuk dijadikan koleksi

Berita baik yang join event #ibw2017 nanti, HQ akan buat jualan limited 50 set di sana nanti! Paling best, setiap set akan dapat 1 new colour yang belum release lagi di pasaran. Huiyoooo

Tak jual kat mana-mana tau, di #ibw2017 ini saja dulu kita bagi priority. Terbaiklah. Jumpa disana okeyyy

Promo 3 : Promo BUY 1 FREE 1 Sutrina EO Formulated Micellar Water

Memang tak dibuat kat mana-mana promo ni, produk terbaru Sutrina iaitu Sutrina EO Formulated Micellar Water akan dijual di #ibw2017 with buy 1 free 1

Betul ke ni????

Ya betullll

Menangis siapa tak grab promosi ni. Ehermm ehermm ada personal shopper nak ambil job ni kutip order? Boleh buat duit tepi 

Jualan buy 1 free 1 ni hanya di #ibw2017 je tau, jangan pm Miss S bgtau nak mintak pos. Tak dapat laaa

Okey. itu sahaja untuk International BabyWearing Week 2017. Harap boleh jumpa para ibu yang caring disana nanti. Sama-sama kita promosikan kelebihan menggendong bayi ni kepada orang di luar sana