SUTRINA IS EXPANDING DI PENANG! All Hail To Kids dan Beauty Pots Penang bakal menemui anda di Sutrina Workshop!

Khas untuk peminat DIY dan juga safe make up, kami bawakan Simple and Safe Workshop Series : Beauty Pots dan juga All Hail To Kids ke PENANG! Setelah kejayaan yang superbbb pada bulan lepas, kini kami akan mengadakan Simple and Safe Workshop Series ke Penang pula. Beruntunglah warga UTARA!

Apa itu Simple and Safe Workshop Series

Simple and Safe Workshop Series adalah workshop yang dikelolakan oleh pihak Sutrina bekerjasama dengan beberapa badan NGO, syarikat atau individu dalam mempromosikan make up yang selamat daripada bahan Kimia. Acara ini berbentuk workshop dan hands on yang mana peserta akan berpeluang mempelajari cara membuat skincare routine mereka dengan DIY Gurus yang kami bawakan untuk para peserta menimba ilmu

Ya, memang workshop seumpama ini memang beratus kalau kat luar, tu pun belum tentu lagi boleh bawa balik barangan yang sudah dibuat tu. Tapi untuk Simple and Safe Workshop Series ini, bukan sahaja yuran dikenakan cukup murah (Pihak Sutrina HQ dah absorb kos) malahan peserta juga boleh membawa pulang produk yang mereka telah buat itu

Waaaah, best sangat kan!

Jom lihat beberapa gambar untuk sesi yang lepas

Peserta tekun membuat sendiri produk skincare mereka

Peserta juga akan didedahkan dengan bahan yang selamat yang sepatutnya digunakan

Bagi acara All Hail To Kids, anak anda akan membuat bedak dan bath bomb mereka sendiri!

Acara kami ini telah mendapat liputan akhbar tempatan!

Menarik kan. Ada juga beberapa video daripada peserta kami yang lepas, boleh lihat di pautan ini

 

 

Apa kata peserta Sutrina Simple and Safe Workshop Series : Beauty Pots, Saudari Adibah Ahamad Bahtiar

Next Beauty Pots akan diadakan di Penang!

Tiket dah boleh dibeli di sutrinamall.com

Posted by Sutrina on 8hb Februari 2018

JOM ORANG UTARA!

Bagi anda yang berada di Utara Semenanjung Malaysia, jangan lupa untuk hadiri workshop pertama seumpama yang diadakan ini. Khususnya yang berada di Penang, jom beramai-ramai memeriahkannya! Ni Miss S letak pesanan penaja kat bawah ni

xxxx

All Hail to Kids 3.0
Date: 24 Feb 2018
Time: 2pm-3pm
Place: Bandar Perda, Penang

Penggunaan bedak talkum akan meningkatkan risiko kanser sebanyak 30% menurut kajian. Namun masih ramai ibu bapa yang belum tahu akan fakta ini.

Sutrina Simple and Safe Workshop : All Hail to Kids kini kembali dengan siri ke 3.0. Membawakan kepada anda pilihan yang lebih selamat. Kami akan berkongsi cara membuat bedak bayi dari bahan yang selamat.

Anak anda bukan sahaja dapat belajar membuat bedak mereka sendiri, malah dapat meluangkan masa kualiti bersama anda.

Kini ibu ayah ada pilihan aktiviti yang bukan sahaja menyeronokkan malah bermanfaat dalam perkembangan anak-anak. Sebagai bonus, kami juga akan mengajar membuat ‘bath bombs’ yang akan menjadikan masa mandi mereka lebih menyeronokkan.

Ticket open for : 20pax

Fee : RM 25 per pax (Boleh beli di pautan ini)

xxxxx

The Beauty Pots 2.0
Date: 24 Feb 2018
Time: 3pm-6pm
Place: Bandar Perda, Penang

Kulit merupakan organ terbesar manusia tetapi masih ramai wanita memilih untuk melaburkan wang untuk produk kecantikan yang mempunyai bahan kimia penyebab kanser. 60% bahan kimia akan menyerap masuk ke dalam saluran darah dari kulit dan hanya dalam 28 saat sahaja kulit boleh menyerap bahan-bahan kimia ini.

Kami di Sutrina Simple and Safe Workshop : The Beauty Pots siri ke 2.0 akan membantu anda membuat sendiri produk kecantikan.

Anda akan mempelajari cara-cara membuat pencuci muka, masker muka, lip gloss serta skrub muka dan bibir anda sendiri.

Kini anda boleh tahu setiap bahan yang anda bakal gunakan pada kulit anda. Selain itu, kami juga akan berkongsi, bahan-bahan bahaya yang anda boleh baca pada senarai bahan sesuatu produk.

Dan paling best, anda dapat pulang bersama produk yang anda buat sendiri. Tak perlu keluarkan wang lebih dan anda dapat pulang bersama bukan 1 malah 5 produk kecantikan yang diyakini selamat.

Ticket open for : 20pax (boleh beli di pautan ini)

Fee : RM90 per pax

xxxxx

Untuk pembelian tiket combo, All Hail To Kids dan juga Beauty Pots, anda boleh membelinya dengan menghubungi ejen kami iaitu Pn Aqma +60 17-666 2589. Tiket combo ini anda akan jimat RM 5 kerana kedua-dua tiket ini hanyalah RM110!

JUMPA DISANA!