3 hari lepas, viral post seorang Ayah mengenai pengalaman dia dan anaknya dengan bedak satu jenama popular yang menggunakan talkum di dalam bahannya. Sebenarnya sebab tahu kebanyakan produk bedak terutamanya di luar sana menggunakan bahan talkum ini, sebab itulah di Sutrina kami hasilkan alternatif FREE TALC BABYPOWDER untuk pilihan anda semua

Sebelum Miss S ulas lebih lanjut mengenai Baby Powder daripada Sutrina ni, jom kita baca perkongsian daripada Ayah ini di facebooknya

MAAFKAN AYAH MAYA… AYAH TAK TAHU…
.
Sebelum tidur Maya buat muka mengada
.
“Ayah, ayah, Maya cantik tak?”
.
Ayah yang baik, mengiyakan sahajalah


.
Maya ambil bedak lalu disapunya ke muka. Sebelum tidur. Itulah rutinnya yang dulu
.
Saya sejenis Ayah yang beranggapan barangan di drugstore tu saya rasa semuanya selamat
.
Bedak je kot, aku dulu pun pakai!
.
Sehinggalah saya perasan yang apabila Maya demam, bagi makan ubat, walaupun demamnya akan kebah 2-3 hari selepas itu tapi batuknya masih berlaku
.
Something wrong…
.
Dan saya terkejut baru baru ini pada tahun lepas heboh bedak Johnson n Johnson yang Maya selalu pakai tu teruk kena saman sebab mengakibatkan cancer ovari!


.
xxxxxxxxxxxx
.
Sejak saya tahu kes itu, terus saya tak bagi Maya pakai!
.
Actually kalau diteliti kes JnJ tu punca kenapa ramai yang saman mereka adalah mereka gagal mempamerkan BAHAYA DAN CARA YANG BETUL MENGGUNAKAN BEDAK MEREKA SEHINGGA ADA YANG MEMAKAI BEDAK JNJ DI BAHAGIAN SULIT SETERUSNYA AKAN MENGAKIBATKAN CANCER OVARI.
.
Saya highlight supaya bagi faham
.
Bedak yang mempunyai bahan talc didalamnya memang boleh mendatangkan bahaya jika tidak digunakan dengan betul. Ini tips kalau anda masih berdegil nak pakai bedak JnJ kepada anak anda

+Elak pakai dibahagian muka dan alat sulit
+Jangan letak dalam lampin anak!
+Tuang bedak di tangan anda dulu sebelum sapu dibadan
+ELAKKAN ANAK BERMAIN BEDAK!


.
Kalau anda nak selamat, terus ELAKKAN TALC BABYPOWDER!
.
Ada pilihan lain boleh digunakan selain bedak talc ni. Cari yang FREE talc untuk keselamatan anak kita.
.
Saya rasa ramai lagi ibubapa yang JAHIL dengan bedak ni. Kita dibesarkan dengan bedak, memang susah nak tanam dalam kepala yang bedak ni bahaya sebenarnya
.
Kalau anda perasan packaging baru JnJ memang dia akan selitkan bahaya bedak mereka utk kanak2, tapi untuk packaging yang lama termasuk yg ada kat rmh sy tu, memang tak dinyatakan.
.
Sebab itu sebagai pengguna, kita kena prihatin akan benda macam ni. Sentiasalah up to date
.
Selamat menjadi pengguna bijak!

TULISAN DARIPADA FACEBOOK FARIDZULASYRAF

Alternatif kepada Bedak Talc?

Tak banyak di luar sana yang FREE TALC, kalau ada pun mungkin di luar negara yang mana agak mahal postage kalau nak beli satu per satu. Sebab itu di Sutrina walaupun kami lebih kepada memfokuskan MAKE UP, kami keluarkan juga organik baby powder ini untuk pengguna kami. Anda boleh dapatkan Sutrina BabyPowder ini di sutrinamall menggunakan pautan ini

Selain tidak menggunakan talkum, bedak ini juga di infused dengan essentia oil yang akan menceriakan lagi anak anda. Baunya yang wangi ini pasti membuatkan anak anda gembira sepanjang hari. Semoga berjumpa lagi!

pss : Sempena minggu gaji ini, jika anda membeli di Sutrinamall.com, pastikan anda masukkan voucher code ilovegaji untuk dapatkan lebih penjimatan