Ketahui aktiviti Sutrina di Acara Sutrina

Ketahui aktiviti Sutrina di Acara Sutrina

Acara Sutrina atau Sutrina Events adalah tools terbaru yang HQ perkenalan di website ini untuk memudahkan pengguna mengetahui aktiviti yang akan diadakan oleh pihak HQ Sutrina mahupun Ejen Sutrina di seluruh Malaysia. Sehingga kini, Sutrina mempunyai beberapa pecahan...
Simple and Safe Workshop Series : All Hail to Kids

Simple and Safe Workshop Series : All Hail to Kids

Salah satu agenda pihak Sutrina pada tahun 2018 adalah memperbanyakkan acara luar (offline) supaya lebih ramai yang mengetahui akan brand kami yang mementingkan make up selamat ni. Jadi, ada beberapa acara akan diadakan pada setiap bulan merangkumi booth, me time dan...
Temui Sutrina di Malam Warisan Tradisi MBMUAA

Temui Sutrina di Malam Warisan Tradisi MBMUAA

MBMUAA atau Malaysian Bumiputera Make Up Artist Association (Persatuan Jurusolek Bumiputera Malaysia) merupakan persatuan yang ditubuhkan untuk membangunkan lagi industri jurusolek di Malaysia fokusnya kepada ahlinya yang masih baru dalam dunia jurusolek ini Pada 6...
Simple and Safe Workshop Series : The Beauty Pots

Simple and Safe Workshop Series : The Beauty Pots

Salah satu agenda pihak Sutrina pada tahun 2018 adalah memperbanyakkan acara luar (offline) supaya lebih ramai yang mengetahui akan brand kami yang mementingkan make up selamat ni. Jadi, ada beberapa acara akan diadakan pada setiap bulan merangkumi booth, me time dan...
Kami perlukan lebih ramai pendidik

Kami perlukan lebih ramai pendidik

Hujung minggu yang lepas, HQ dan Ejen Sutrina telah berkumpul di Cyberjaya Spa and Resort untuk our first Offsite Meeting. Perkara yang dibincangkan adalah refleks untuk tahun 2017 serta halatuju Sutrina untuk tahun 2018. Sangat banyak input yang diperoleh tak kira...
Ini adalah sebab kenapa perempuan tak suka make up

Ini adalah sebab kenapa perempuan tak suka make up

Tempoh hari ada pihak HQ Sutrina jalankan simple contest kenapa tak suka make up. Cara yang mudah iaitu tag je sesiapa yang tahu jenis tak suka make up, jika dia reply, korang dan kawan korang akan berpeluang menang hadiah misteri daripada Sutrina. Sebab contest yang...
Makeup Workshop and Grooming Class bersama Kak Leen

Makeup Workshop and Grooming Class bersama Kak Leen

Wah wah, untungnya orang Seremban, Ahad ini akan diadakan Makeup Workshop and Grooming Class bersama Kak Leen. Kak Leen ni MUA yang terkenal tau, harga kasih sayang betul class make up dia ni hanya RM150 je untuk belajar asas make up dan sedikit sebanyak ilmu tentang...
Sutrina Year End Sale kini bermula di Sutrinamall.com

Sutrina Year End Sale kini bermula di Sutrinamall.com

Year End Sale atau YES siapa tak teruja dengan pengumuman ini kan. Kalau korang as customer teruja, kami di HQ lagi-lagilah teruja. Mana taknya, ini merupakan first time kami adakan Year End Sale! Maklumlah, Sutrina baru je ditubuhkan pada awal tahun lepas, jadi ini...
Kenapa anda tidak suka make up

Kenapa anda tidak suka make up

Seperti yang telah dijanjikan, contest mudah daripada Sutrina HQ untuk wanita di luar sana. KENAPA TIDAK SUKA MAKE UP? Err, ada ke yang tak suka make up ni? Memang ada! Sebab itulah kami nak tahu kenapa ada wanita di luar sana yang tak sukakan make up. Eh jangan salah...
Industri Kosmetik Halal di Malaysia

Industri Kosmetik Halal di Malaysia

Perkataan Halal berasal dari bahasa Arab yang bermaksud sah atau dibenarkan. Produk halal semakin popular dan ini termasuklah produk daging babi dan alkohol atau haiwan yang disembelih tidak menurut ajaran Islam dilarang untuk umat Islam. Malaysia adalah sebuah negara...